Boala diareică face ravagii pe litoral

771
Boala diareică face ravagii pe litoral - boaladiareica-1309981919.jpg

Una dintre cele mai neplăcute afecțiuni ale verii este boala diareică acută. Aceasta este cauzată de nerespectarea unor minime reguli de igienă personală, precum spălarea mâinilor sau a legumelor și fructelor înainte de a fi consumate. Numai în ultima săptămână, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au tratat 80 de pacienți depistați cu boală diareică acută. În cazul a 60 dintre ei, pentru că simptomele erau grave, s-a impus internarea.
Boala diareică acută se manifestă prin scaune moi, cu sângerări și dizenterie, însoțite de grețuri, vărsături, dureri abdominale, febră sau frisoane. Deshidratarea este rapidă, motiv pentru care pacienții sunt sfătuiți să consume apă și ceaiuri neîndulcite, în cantități cât mai mari.
Vara, alimentele cu un risc crescut de a cauza boala diareică acută sunt fructele și legumele nepregătite corespunzător, prăjiturile cu cremă, înghețata sau maioneze alterate din cauza căldurii.
Sfatul medicilor este să vă prezentați neapărat la o consultație dacă într-o zi aveți mai mult de șase scaune moi. Totodată, este important să consumați lichide, iar meniul să fie compus din pâine prăjită, supă de zarzavaturi, carne de pui fiartă, brânză de vaci sau orez fiert.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratați un "ochi leneș"
Pagina a fost generata in 0.3335 secunde