Boli aduse din Caraibe și Asia

560
1
Frigul pune stăpânire pe România, astfel că mulți aleg să plece, chiar și numai pentru câteva zile, în țările cu climă caldă. Este bine de știut, însă, că înainte de a pleca într-o altă țară, trebuie consultat medicul infecționist. Din păcate, puțini sunt cei care procedează într-adevăr astfel, iar rezultatul este contractarea unor boli grave.
"Anul acesta a fost o incidență mare de febră Denga în Caraibe, o boală hemoragică transmisă de un țânțar", a atras atenția dr. Simion Florescu, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș". Totodată, cazuri de febră Denga au fost semnalate și în Asia și Africa de Sud.
"Asistăm la o diversificare a spectrului bolilor apărute ca urmare a turismului. Un exemplu este Schistosomiaza, am avut un caz venit din Namibia, la un voluntar civil. Din India vin cazuri cu diferite tipuri de febre hemoragice, forme mai ușoare, dar și cazuri de malarie, am avut un caz săptămâna trecută la un muncitor indian care a venit să lucreze la noi", a detaliat medicul.
O atenție deosebită trebuie acordată copiilor care merg în astfel de zone și bolilor de acest tip, care au o agresivitate mai mare în cazul lor.

Comentează știrea

bibi
19 octombrie 2011
curios

Au bani de excursii exotice si nu au bani de vaccin si certificate medicale ar trebui sa-si plateasca tratametul si amendati.

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Gripa stă la pândă!
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cursurile Lamaze - moft sau necesitate?
Pagina a fost generata in 1.7055 secunde