Bolnavii cu tuberculoză rezistentă, fără acces la tratament!

177
2
Bolnavii cu tuberculoză rezistentă, fără acces la tratament! - tuberculozaplamani-1464945322.jpg

Articole de la același autor

Proiectele cu finanțare externă se vor termina în 2017, iar pacienții cu forme rezistente ale tuberculozei nu vor mai avea acces la tratament.
Subdiagnosticarea sau diagnosticarea târzie și lipsa medicamentelor necesare tratamentului duc la apariția tuberculozei multi-drog rezistente (TB-MDR) și a tuberculozei extrem de rezistente la tratament (TB-XDR).
Costul spitalizării unui pacient cu TB MDR, timp de 90 de zile, fără alte complicații, este cuprins între aproximativ 12.000 și 18.000 de dolari, potrivit Strategiei Naționale de Control al Tuberculozei. Deși tratamentul tuberculozei este gratuit în România, fondurile publice nu ajung pentru formele rezistente ale bolii. 
Tratamentele acestora sunt asigurate, prin Programul Național de Control al Tuberculozei din România (PNCT), din finanțări ale Fondului Global de Luptă Împotriva HIV / SIDA, Tuberculozei și Malariei. Subvențiile acordate de Fondul Global țărilor aplicante vin în completarea și susținerea deficitului național în ceea ce privește sumele alocate programelor de prevenire și control al celor trei epidemii.
Soluțiile propuse de Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă sunt creșterea bugetului PNCT pentru asigurarea tratamentelor și a diagnosticului rapid al tuberculozei și preluarea intervențiilor de suport pentru pacienți de către administrațiile locale.
Tuberculoza a fost, în 2015, prima cauză de mortalitate la nivel mondial, depășind HIV/SIDA, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. În România, în fiecare zi, trei persoane mor din cauza tuberculozei, iar OMS atrage atenția asupra provocărilor majore pe care le pune tuberculoza rezistentă la medicamente. 


Comentează știrea

candipharm.com
16 decembrie 2022
candipharm.com

candipharm.com

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

https://www.hydroxychloroquinex.com/ ing plaquenil online

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015
Stire din Sănătate : Cât de bine face tratamentul homeopatic
Pagina a fost generata in 0.5995 secunde