Bolnavii de hepatită cronică virală C sunt prinși într-o schemă de tratament "interferon free"

127
Bolnavii de hepatită cronică virală C sunt prinși într-o schemă de tratament

Articole de la același autor

Toți bolnavii de hepatită cronică virală C care sunt în prezent prinși într-o schemă de tratament "interferon free" au asigurate fondurile și medicamentele până la finalizarea tratamentului și nu depind de negocierea unor noi contracte, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat transmis marți AGERPRES.


"Deoarece în spațiul public continuă să apară afirmații conform cărora tratamentele bolnavilor de hepatită cronică C se întrerup până la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat, CNAS dorește să revină asupra precizărilor făcute public, în repetate rânduri, referitoare la acest subiect. Astfel, toți bolnavii de pe aria terapeutică hepatita cronică virală C care sunt în acest moment prinși într-o schemă de tratament 'interferon free' au asigurate fondurile și medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) și nu depind de negocierea unor noi contracte", precizează sursa citată.


CNAS menționează că, în acest moment, se află în negocierea contractelor cost-volum-rezultat pentru următoarea etapă de tratament, care va avea ca țintă un număr de pacienți eligibili extins la 13.000, precum și intrarea în tratament a pacienților aflați în stadiul F1 de fibroză hepatică.


"Totodată, o noutate a viitoarelor contracte este faptul că vor intra în tratament și pacienți aflați în stadiul F1 de fibroză hepatică, alături de cei aflați în stadiile mai avansate, care nu au intrat până acum în terapie", subliniază CNAS, adăugând că se urmărește să existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienți, iar medicul curant urmează să aleagă schema și durata optimă a terapiei, în funcție de starea clinică a pacientului.
Prin recentele modificări ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse, mai precizează sursa citată.
În acest sens, CNAS urmează să primească marți ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar după analizarea acestor oferte, contractele vor fi semnate în scurt timp și vor intra în derulare la data de 1 a lunii următoare semnării.
"CNAS își reiterează totodată solicitarea de responsabilitate adresată emitenților afirmațiilor din spațiul public referitoare la tratamente, pentru corecta informare a persoanelor cu diagnosticul respectiv", mai precizează sursa citată. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7889 secunde