Bolnavii de plămâni riscă să moară, oricând, în somn

495
Bronșita cronică obstructivă (BPOC) este caracterizată de limitarea fluxului de aer înspre și dinspre plămâni. Această obstrucție este, a atras atenția dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog în cadrul cabinetului Verasante, "permanentă și progresează cu timpul". Ceea ce înseamnă că boala nu se vindecă. Dar cu ajutorul tratamentului, poate fi ținută sub control și pot fi evitate complicațiile și decesul.
O complicație care poate fi evitată, cu ajutorul terapiei, este suprapunerea bronșitei cronice obstructive cu alte afecțiuni. De exemplu, cu sindromul apneei de somn. "Bronșita cronică obstructivă duce la oxigenarea deficitară, permanentă și progresivă, a întregului organism. Dacă la această stare se asociază și apneea de somn, scăderea oxigenării în cursul nopții este dramatică. Inima este supusă unui efort crescut, din cauza BPOC, iar riscul bolilor cardiovasculare, lipsa unui răspuns la tratament și al morții subite în somn crește foarte mult", a declarat medicul.
În consecință, este important "să prevenim aceste boli sau măcar să le depistăm și să le tratăm precoce", a arătat medicul. Depistarea este simplă, nu este necesară internarea în spital, dar tratamentul este pentru toată viața.
Trebuie să consulte un pneumolog cei care observă că obosesc foarte repede, iar noaptea sforăie zgomotos și au pauze în respirație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5575 secunde