Bolnavii pulmonari, tratați mai bine în România decât în Irlanda

228
Serviciile de îngrijire medicală din țările europene au fost comparate în cadrul unui prim studiu european privind bolile pulmonare cronice obstructive (COPD). Cercetările au scos la iveală diferențele majore dintre centrele și modelele de îngrijire sanitară în Europa, creând astfel o primă centralizare a formelor de tratament a bolilor pulmonare pe continent. Studiul a fost efectuat în 422 de spitale din 13 state europene, printre care și România.


Programele de reabilitare pulmonară contribuie la îmbunătățirea calității vieții celor suferinzi de boli pulmonare cronice obstructive și reduce numărul de spitalizări post-internare, precum și durata internării. Menționăm că aceste programe sunt disponibile doar în jumătate din spitalele europene. Conform rezultatelor studiului, procentajul pacienților care se tratează în saloane pulmonare speciale diferă considerabil. De exemplu, dacă în țara noastră aproximativ 90 la sută dintre bolnavi sunt internați în saloane medicale specializate, în Irlanda doar 18% dintre pacienți ajung să fie tratați în aceste condiții.


COPD este o boală progresivă care creează dificultăți de respirație și se manifestă și prin bronșite cronice sau emfizem pulmonar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4932 secunde