Bonusuri pentru medicii care depistează la timp bolile grave

98
1
Bonusuri pentru medicii care depistează la timp bolile grave - bonusuri-1416749204.jpg

Articole de la același autor

Pentru că depistarea precoce a bolilor grave atrage după sine și scăderea costurilor la capitolul medicamente, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, spune că vrea să acorde bonusuri medicilor de familie care depistează o boală devreme sau care reușesc să mențină bolile cronice "în anumite limite".

Președintele CNAS a arătat că descoperirea unei boli în fază incipientă presupune costuri mult mai mici, iar bolnavul poate fi "reinserat" în societate.

El a subliniat că un medic trebuie stimulat, pentru că e foarte important ca o tumoră să fie descoperită în stadiul zero sau unu, nu în stadiul patru, când deja e plin de metastaze și costurile sunt altele.

"La nivelul medicilor de familie, și aici trebuie să găsim soluții în a-i stimula să depisteze o boală cât mai devreme. Sau pacienții cu anumite boli cronice - diabet, hipertensiune arterială și altele - să fie ținuți în niște limite. Și cu certitudine ne gândim în a stimula. De exemplu, dacă vorbim în aria cardiacă, faptul că îl ții în anumite limite la tensiune, să primești un bonus. Faptul că în diabet reușești să-i menții glicemia la un nivel acceptabil, primești un bonus. Sunt absolut dispus în a crește valoarea serviciului medical, pentru că îl scad din costul medicamentelor", a spus Ciurchea.

Acesta a mai spus că pacienții trebuie să-și facă controale și să se prezinte la medic când simt că ceva nu e în regulă, însă nu la "doctor Google".

"Pacienții trebuie educați, să-și facă acele controale, în momentul în care simt că ceva nu e în regulă cu ei să întrebe un doctor. Dar nu pe «doctor Google», pentru că acolo nu găsești rețeta pentru boala ta". 

Comentează știrea

eva
2 decembrie 2014
munca la domiciliu

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Luni, 24 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Dulcele" care previne DIABETUL
Luni, 24 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Violența verbală rănește"
Pagina a fost generata in 2.9168 secunde