INSTITUTUL CANTACUZINO

BRÂNZA "BRĂDET" NU ESTE SURSA ÎMBOLNĂVIRII COPIILOR DIN ARGEȘ

478
BRÂNZA

Articole recomandate

Rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș au fost prezentate de Institutul Cantacuzino.

Potrivit reprezentanților acestuia, profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienți, din brânza de la Brădet și din carnea de pui nu sunt identice.

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând așteptările întrucât nu erau indicații de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) și diferite de cele din brânză și carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino, potrivit B1.ro.

Aceste rezultate vor ajunge la specialiștii străini care au fost luna trecută în România pentru a da o mână de ajutor în investigația epidemiologică.

Potrivit raportului, "rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienți cu cele izolate de IISPV din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8948 secunde