Bulgarii vor modelul românesc de asistență medicală de urgență

82
Bulgarii vor modelul românesc de asistență medicală de urgență - cooperareromanobulgara-1430241471.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor interne, Gabriel Oprea, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și ministrul bulgar al Sănătății, Petăr Moskov, au semnat un plan de cooperare în domeniul farmaceutic și al asistenței medicale de urgență. Documentul prevede dezvoltarea unor proiecte comune privind asistența medicală de urgență, partenerii bulgari exprimându-și interesul de a implementa măsuri de reorganizare a asistenței medicale de urgență din Bulgaria după modelul românesc.

În următorii ani, se au în vedere schimburi de informații și expertiză, asistență tehnică, formarea profesională a personalului de specialitate medical și paramedical, precum și dezvoltarea și operaționalizarea unui proiect pilot pentru intervențiile transfrontaliere în situațiile de urgență în zona Giurgiu - Ruse.

Planul urmărește totodată colaborarea și schimbul reciproc de informații referitoare la cadrul juridic și politica de achiziționare și la metodologiile de stabilire a prețurilor pentru medicamente, cu accent pe medicamentele inovative care sunt foarte costisitoare pentru sistemele de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4025 secunde