Cafeaua cu zahăr stimulează memoria și atenția

502
Cafeaua cu zahăr stimulează memoria și atenția - 0a0def49c785aafcbb9d5013384afc41.jpg
O cană de cafea este primul lucru pe care mulți dintre noi și-l doresc pentru a începe ziua. Cercetări recente arată că efectul cafelei asupra creierului este mult mai puternic dacă îndulcim cafeaua. Oamenii de știință de la Universitatea din Barcelona, Spania, au descoperit că amestecul de cafeină și zahăr crește performanțele creierului mai mult decât atunci când sunt consumate separat. Cercetării cred că fiecare dintre cele două ingrediente stimulează funcții diferite ale creierului, precum atenția și memoria. Experimentele au arătat că o ceașcă de cafea îndulcită poate fi cel mai bun mod de a pregăti creierul pentru o zi aglomerată. Dar este posibil ca iubitorii de cafea neagră (neîndulcită) să obțină aceleași beneficii dacă alături de cafea servesc și o gustare dulce.
Potrivit statisticilor, în Marea Britanie se consumă aproximativ 70 de milioane de cești de cafea pe zi. Se știe deja că ingredientul de tipul cafeinei este un stimulent pentru creier și poate combate oboseala și somnolența. Studii anterioare arătaseră că trei cești de cafea pe zi pot reduce semnificativ riscul de a se îmbolnăvi de Alzheimer, facilitând o reacție în lanț în creier care previne distrugerile aduse de această afecțiune. Se mai știe și că glucoza din zahăr este principalul combustibil care ajută celulele creierului să funcționeze corect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Trei din patru copii suferă de otită
Pagina a fost generata in 1.4627 secunde