Cafeaua previne cancerul de prostată

201
Cafeaua, chiar și cea fără cafeină, ar putea preîntâmpina instalarea unor tipuri agresive de cancer de prostată, potrivit unui studiu. Cercetarea a fost realizată de-a lungul a 20 de ani, pe un eșantion de 50.000 de bărbați, potrivit Daily Mail. Aceasta a scos la iveală faptul că cei care consumau foarte des cafea prezentau un risc cu 60% mai mic de a dezvolta un tip de cancer de prostată, față de cei care nu aveau obiceiul de a bea cafea.
Cafeaua interacționează cu insulina și glucoza, dar și cu hormonii de stres, care joacă un rol important în cazul acestei boli, a explicat doctorul Kathryn Wilson, de la Universitatea Harvard. Cu toate acestea, nu se știe care ingredient din cafea oferă protecție organismului, pentru că nu poate fi vorba despre cafeină, de vreme ce aceleași rezultate se obțin și în urma consumului de cafea decafeinizată.
Cercetătorii de la Harvard Medical School au mai arătat că 15 minute de exerciții fizice pe zi reduc cu 35% riscul de mortalitate în cazul bolnavilor de cancer de prostată. De asemenea, o serie de studii mai vechi au demonstrat că și ceaiul previne cancerul de prostată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Sforăitul prelungește viața
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Dieta recomandată pentru sezonul rece
Pagina a fost generata in 1.4779 secunde