Caloriile în plus, arse prin practicarea sportului preferat

857
Caloriile în plus, arse prin practicarea sportului preferat - 4f5968f07b3755050cd527cf90e80f42.jpg

Articole recomandate

Vara, mai mult ca oricând, suntem preocupați de felul cum arată trupul nostru. Ținem diete și facem mișcare, hotărâți să îi dăm cea mai frumoasă formă. Practicarea unui sport ne ajută să ardem caloriile mult mai ușor și ne dă o stare de spirit mult mai bună.

Vă prezentăm mai jos 10 dintre cele mai practicate sporturi din întreaga lume, aflând, totodată, și numărul de calorii pe care le puteți arde. Persoanele care duc o viață comodă, înclinând spre sedentarism, și care optează să practice unul dintre sporturile despre care vom vorbi, este bine să se adreseze medicului pentru a se asigura că efortul fizic nu este o contraindicație pentru starea lor de sănătate. De asemenea, nu uitați că încălzirea joacă un rol important în practicarea unui sport, iar câteva mișcări de stretching ca și încălzire sunt esențiale.
Prin alergat putem arde până la 450 de calorii în 30 de minute. Acest tip de mișcare este un antrenament ideal de tip cardio-respirator, potrivit sfatulmedicului.ro. Forța și rezistența picioarelor vor crește, totuși, în partea superioară a corpului beneficiile nu vor fi semnificative. Încălziți-vă bine, purtați pantofi corespunzători și păstrați un ritm moderat pentru a evita orice neplăcere.
Cățărările montane combină puterea, controlul și finețea într-un singur sport. Se bazează pe exploziile rapide de energie pentru a ajunge de la o stâncă la alta. Acest tip de sport nu este unul special pentru sănătatea inimii, dar rezistența și flexibilitatea vor fi stimulate. Prin practicarea lui veți reuși să ardeți aproximativ 371 de calorii la fiecare jumătate de oră.

Înotul – exercițiu fizic complex
Înotul este un excelent exercițiu fizic deoarece pune în mișcare întreg organismul. În funcție de ritmul susținut în timpul înotului puteți arde până la 360 de calorii într-o jumătate de oră. Totuși, majoritatea oamenilor prezintă dificultăți în menținerea unui ritm constant în cadrul aceluiași stil de înot. Una din cele mai eficiente strategii este aceea în care inspirați, înotați doi metri iar apoi expirați. Repetați tehnica pe tot parcursul antrenamentului.
Ciclismul este un sport de relaxare și fortifiere musculară. În funcție de viteza cu care pedalați puteți arde 300-400 calorii într-o jumătate de oră. Prin intermediul ciclismului veți face și antrenament cardio. De asemenea, veți putea lucra la nivelul coapselor și gambelor. Totuși, acest gen de sport nu va solicita partea superioară a corpului.

Box sau baschet – 300 de calorii arse la jumătate de oră
Dacă rezistați să țineți pasul în ring atunci veți fi recompensat cu un deficit de 324 de calorii pentru fiecare jumătate de oră de box. În plus, faceți fitness de tip cardio și veți stimula rezistența musculară. Asigurați-vă că sunteți potrivit pentru acest tip de sport... poate fi prea mult pentru dvs.!
Alegeți baschetul pentru a pierde în jur de 288 de calorii la fiecare jumătate de oră, pentru a vă dezvolta flexibilitatea, rezistența și sănătatea cardio-respiratorie. Încălziți-vă înainte, pentru că răsucirile bruște vă pot prinde pe picior greșit.
Prin canotaj vă veți debarasa de energia suplimentară, arzând 280 de calorii într-o jumătate de oră. Veți crește gradul de rezistență, puterea și veți dezvolta musculatura umerilor, coapselor și bicepșilor. Secretul în canotaj este tehnica: coordonarea picioarelor, spatelui și brațelor. Daca veți opta pentru caiac-canoe veți pierde aproximativ 170 de calorii într-o jumătate de oră.

Dansul – mișcare și distracție
Tenisul este un joc distractiv, care presupune viteză, agilitate, forță și timp de reacție. Se pierd între 250-300 de calorii în jumătate de oră, oferind oportunitatea de a arde caloriile în exces, în timp ce faceți mișcări de fitness cardio-respirator. Purtați încălțăminte adecvată pentru a evita leziunile la glezne.
Patinajul pe gheață sau cu rolele vă oferă toate beneficiile alergării fără să aveți stresul accidentării la nivelul articulațiilor. După numai 30 minute de patinat veți arde aproximativ 252 calorii. Patinajul oferă un antrenament excelent pentru coapse, gambe, tendoane și fese. Răsucirile și întoarcerile tonifică și abdomenul. Cu ajutorul brațelor vă veți menține echilibrul și veți face diferite mișcări care vor solicita mușchii deltoizi, bicepșii și tricepșii.
Ah, și nu uitați de dans. Da, puteți dansa și face sport în același timp. Prin intermediul dansului puteți arde aproximativ 180 de calorii într-o oră și vă veți simți ca și cum ați făcut un antrenament de dificultate moderată de aerobic. Printre beneficiile acestui sport se află dezvoltarea flexibilității, puterea și rezistența musculară; în plus, nici nu veți simți că practicați un sport. Bucurați-vă de mișcare!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Alimente care trebuie evitate vara
Pagina a fost generata in 2.2755 secunde