Caloriile sunt pe pâine

625
Cu cât pâinea e mai neagră, cu atât este mai recomandată, mai ales pâinea cu bobul măcinat mare (pâine de secară, grahamul etc.). Foarte important este ce punem pe pâine! Caloriile acolo apar! Ciorba cu pâine, pâinea înmuiată în sosul din farfurie sau în cel din salatieră - sunt un pericol real pentru siluetă, dar nu și sandviciurile ușoare, cu aport de calorii scăzut.
Iată câteva rețete gustoase și sănătoase cu procent scăzut de calorii.
1. Pâine neagră, unsă cu brânză de vaci și verdețuri (300 cal). Verdețurile (pătrunjel, mărar, leuștean, tarhon, ceapă verde) - se spală, se toacă mărunt și se amestecă cu 100 g de brânză de vaci dietetică. Se adaugă puțină apă minerală ca să se amestece mai bine. Pe feliuța de pâine se pun mai întâi câteva feliuțe de măr, tăiate rondele, apoi brânza cu verdețuri, iar deasupra o bucată de șuncă sau de friptură slabă.
2. Pâinea neagră cu brânză proaspătă și fructe (299 cal). Pe o felie de pâine neagră se pun câteva rondele de măr, apoi 50 g de brânză proaspătă (telemea degresată, caș), peste care se așează feliuțe de portocală, kiwi sau grepfruit.
3. Pâine neagră cu friptură rece. Pe o felie de pâine neagră, pune patru felii subțiri de piept de pasăre sau friptură slabă de carne de vacă; deasupra, adaugă o jumătate de ou fiert, tăiat felii, și două rondele de roșii sau castraveți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5038 secunde