Campanie de susținere a donării de organe, pe litoral

275
Campanie de susținere  a donării de organe, pe litoral - donareorgane-1339596260.jpg

Articole recomandate

Week-end-ul acesta, pe litoralul românesc, se desfășoară o campanie de conștientizare a populației cu privire la donarea de organe.

Acțiunea "Spune DA! Susține donarea de organe" este organizată de Asociația Transplantaților din România alături de Houston NPA și are loc în perioada 15 - 17 iunie pe litoralul Mării Negre. Campania își propune creșterea gradului de conștientizare al populației în legătură cu importanța dezvoltării unui curent favorabil în societatea civilă privind donarea de organe, cu scopul de a veni în ajutorul numărului mare de pacienți de pe listele de așteptare pentru care transplantul de organe reprezintă ultima și singura soluție salvatoare.

"Importanța activității de transplant din țara noastră, a existenței centrelor de transplant și a specialiștilor în domeniu subli-

niază necesitatea creșterii gradului de conștientizare și informare în rândul opiniei publice în vederea sporirii numărului de donatori și a unei decizii informate privind donarea", a declarat Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România.

În această campanie, vor fi implicați 150 de voluntari, membrii ATR din întreaga țară, dar și voluntari de la Crucea Roșie Constanța. Aceștia vor fi prezenți, vineri, 15 iunie, în toate stațiunile de pe litoral și în municipiul Constanța, unde vor discuta cu locuitorii și cu turiștii și vor împărți materiale informative cu privire la acordul pentru donarea de organe. Sâmbătă, 16 iunie, voluntarii vor participa la Conferința Națională "Transplantul, pacientul în stare prost transplant și viața cotidiană a acestuia", care va avea loc la hotelul Delta din stațiunea Jupiter.

În ultima zi a campaniei, pe 17 iunie, se va organiza crosul "Pentru viață și in memoriam", acțiune la care pot participa toate persoanele care vor să promoveze și să susțină activ donarea de organe. Startul se va da la ora 19.00, la hotelul Balada din Venus, iar evenimentul se va încheia duminică, la ora 21.00, în portul turistic din Mangalia, cu o ceremonie cu lumină în memoria donatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4513 secunde