Campanie pentru prevenirea diabetului derulată de DSP Constanța

255
Campanie pentru prevenirea diabetului derulată de DSP Constanța - diabetspitaluljudetean-1352828289.jpg
Direcția de Sănătate Publică Constanța derulează campania "Diabetul - cheia este profilaxia", cu ocazia Zilei Mondiale a diabetului, campanie de prevenire a bolii prin controlul factorilor de risc: sedentarism, fumat, obezitate, stres și nutriție dezechilibrată, dar și prin informații asupra simptomelor de debut ale diabetului. 


Astfel, obiectivul acestei campanii este promovarea unui stil de viață sănătos. Dr. Loti Popescu, șef al Biroului pentru Promovarea sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, explică ce factori trebuie să includă prevenția și tratarea diabetului: "Tratarea hipertensiunii arteriale, a dislipidemiilor și controlul nivelurilor de glucoză sangvină reduce riscul dezvoltării complicațiilor și încetinește progresia celor existente. Regimul alimentar este de o importanță primordială în tratamentul diabetului, fiind cel mai bun mijloc de echilibrare a bolii. El nu numai că ajută la echilibrarea glicemiei, dar contribuie și la evitarea complicațiilor acute ale diabetului - hipoglicemia sau hiperglicemia și, pe termen lung, reduce riscurile de boli cardiovasculare, renale, neurologice sau oculare".

În plus, stilul de viață actual pare a fi consecința apariției diabetului la un număr din ce în ce mai mare de persoane.

"Stilul de viață actual reprezentat de sedentarism, stres psihosocial, alimentație bogată în grăsimi saturate și zaharuri a dus la creșterea incidenței diabetului, a obezității, a dislipidemiilor, consecințe care pot duce la complicații", a completat dr. Camelia Lăcătuș, specialist în boli diabet și boli de nutriție.

Medicii recomandă depistarea și tratarea precoce a acestora, precum și corectarea tuturor factorilor de risc pentru a preveni boala. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4179 secunde