Când ar trebui să fie adoptată legea sănătății în Parlament

200
Noul act normativ care prevede legislația în sistemul sanitar ar trebui să fie adoptată de către parlamentari până la sfârșitul trimestrului patru al acestui an, după cum a anunțat, sâmbătă, Vasile Cepoi, ministrul Sănătății. Conform acestuia, legea va intra în Parlament odată cu finalizarea dezbaterii publice.

"Legea sănătății, după ce se termină dezbaterea publică, va intra în Parlament. Până la sfârșitul trimestrului patru ar trebui să fie adoptată", a spus Vasile Cepoi, la finalul discuțiilor de la sfârșitul săptămânii trecute cu misiunea FMI.

Reamintim că noul proiect de lege a sănătății a fost publicat pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la începutul lunii iulie. Potrivit proiectului de act normativ, spitalele vor putea fi publice, private și publice cu structuri în care se desfășoară activitate privată, cu obligația de a acorda primul-ajutor de urgență, în funcție de competență, oricărei persoane care se prezintă în unitate. Totodată, Casa Națională de Asigurări de Sănătate se va transforma în Autoritatea Națională de Reglementare a Asigurărilor Obligatorii de Sănătate (ANRAOS), iar asiguratul se va putea înscrie fie la o societate mutuală de asigurări de sănătate, fie la un asigurator privat.

Asociațiile de pacienți s-au declarat însă nemulțumite de acest proiect. Printre minusurile amintite de pacienți se numără lipsa precizărilor privind drepturile bolnavilor, reorganizarea CNAS ca societate mutuală, dar și modul de finanțare a sistemului sanitar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Sănătate : Coplata în sănătate a fost amânată
Pagina a fost generata in 1.5561 secunde