Când ar trebui să vă îngrijoreze ciupiturile de țânțari

195
Când ar trebui să vă îngrijoreze ciupiturile de țânțari - ciupituriledetantari-1625846864.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea oamenilor sunt sensibili la mușcăturile de țânțari. Problemele apar, de fapt, la cei cu alergii severe, când simptomele pot fi mai mult decât enervante și se pot agrava. Cele mai multe mușcături apar fie seara, fie în zori, când țânțarii sunt foarte activi. Potrivit dr. Ionuț Fronea, dacă reușiți să rezistați fără a vă scărpina și nu agravați leziunile, acestea se estompează, mâncărimea dispare de la sine, iar înțepăturile creează doar un disconfort de scurtă durată. Totuși, unii oameni au reacții alergice mai severe, care pot persista zile întregi, iar aceste reacții poartă denumirea de sindromul Skeeter.

Acest sindrom Skeeter este o reacție inflamatorie relativ rară la mușcăturile de țânțari. Simptomele se pot dezvolta la câteva ore după înțepătura de țânțar și pot include umflarea pielii pe o porțiune mai mare, senzație de căldură, roșeață, mâncărime și chiar durere. Mai întâi, trebuie să faceți diferența între o mușcătură comună, obișnuită, ale cărei efecte durează puțin și sunt localizate și mușcătura care provoacă sindromul Skeeter, cu efecte mai grave, resimțite pe termen mai lung.

Mușcăturile obișnuite de țânțari pot declanșa inflamarea imediată a pielii și roșeață care persistă timp de aproximativ 20 de minute, urmate de umflături mici cu senzație de mâncărime care au, de obicei, mai puțin de doi centimetri în diametru. Sindromul Skeeter, în schimb, se manifestă printr-o leziune mai mare și disconfortul durează mai mult. Pielea se poate umfla pe o porțiune care variază de la doi la zece centimetri în diametru, în decurs de o oră de la mușcătură și progresează în următoarele câteva zile. În plus, umflăturile pot fi însoțite de mâncărime, sunt roșii, dureroase și calde la atingere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6096 secunde