Când poate fi o urgență durerea abdominală

143
Când poate fi o urgență durerea abdominală - durere-abdominala-1704309095.jpg

Articole de la același autor

Fiecare dintre noi s-a confruntat, la un moment dat, cu dureri de burtă, acestea numărându-se printre cele mai frecvente simptome, pentru că pot ascunde mai multe probleme. Durerea abdominală poate fi prezentă, de exemplu, într-o indigestie, des întâlnită mai ales de sărbători, când alimentația este mai bogată în grăsimi de origine animală. De asemenea, poate fi determinată și de boli severe, precum hepatita, colecistita, pancreatita sau de complicații care pun viața în pericol, cum sunt peritonita, embolia pulmonară ori infarctul miocardic acut.

Percepția durerii este diferită de la o persoană la alta și nu poate fi măsurată obiectiv. Indiferent de cât de sever este acest simptom însă, durerea abdominală nu trebuie neglijată dacă nu se ameliorează în scurt timp sau dacă este însoțită și de alte manifestări clinice. Este vorba despre febră, greață și vărsături sau dispnee. În asemenea situații, pacientul trebuie să ceară cât mai repede ajutor medical, pentru un diagnostic corect și un tratament prompt și adecvat.

În cazul simptomelor digestive, cum este durerea de burtă, investigațiile includ o ecografie abdominală. Iar în funcție de indicația medicală, pot fi necesare și o endoscopie digestivă superioară, o colonoscopie, un examen RMN abdominal sau o tomografie computerizată. În acest fel, medicul poate stabili rapid și sigur diagnosticul, pentru a recomanda tratamentul potrivit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4659 secunde