Când se fac teste pentru depistarea hepatitei C

442
Când se fac teste pentru depistarea hepatitei C - hepatitac-1353691457.jpg
Pentru că hepatita C este tipul cel mai sever de boală ce produce complicații severe, medicii reco-mandă efectuarea testului pentru depistarea acesteia, mai ales în cazul persoanelor care au suferit transfuzii de sânge. 


"Persoanele care suportă transfuzii de sânge sunt cele mai predis-puse la hepatita C. De aceea, testarea se impune după o astfel de procedură medicală. Există însă și simptome specifice care trebuie să ridice semne de întrebare: oboseală accentuată, lipsa poftei de mâncare, vărsături, scăderea în greutate. Dacă testul confirmă prezența bolii, medicul de familie dă trimitere către medicul specialist infecționist pentru impunerea tratamentului. Hepatita C este o afecțiune perfidă, care provoacă în foarte multe dintre cazuri, cancer hepatic", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Înainte de testare, dacă pacientul prezintă simptomele amintite, va trece printr-un consult medical și analize la sânge - transaminazele. Atunci când este cazul, specialiștii recurg și la puncția hepatică, o procedură care oferă informații legate de tipul și severitatea leziunilor hepatice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Lista produselor interzise în sarcină
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Fobiile dispar cu ajutorul psihoterapiei
Pagina a fost generata in 2.0694 secunde