Când va începe campania de vaccinare antigripală la Constanța

96
Când va începe campania de vaccinare antigripală la Constanța - candvaincepecampania-1412182542.jpg

Articole de la același autor

Față de anii precedenți, când campania națională de vaccinare antigripală era demarată la începutul lunii decembrie, anul acesta, reprezentanții Ministerului sănătății pregătesc demararea licitației pentru achiziționarea vaccinurilor mai devreme.

"Noi speram ca vaccinarea să înceapă anul acesta în luna noiembrie. Procedurile de achiziție publică sunt avansate și situația din anii precedenți, când vaccinarea s-a făcut în luna decembrie, ianuarie, chiar și în februarie, am dori să o evităm, pentru ca persoanele eligibile pentru vaccinare să poată să beneficieze de aceasta până la sfârșitul acestui an", a declarat conf. dr. Alexandru Rafila în cadrul evenimentului «Stop gripa».

La Constanța, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică se pregătesc pentru achiziționarea vaccinurilor antigripale după 15 octombrie.

"Primul pas pe care îl vom face este să catagrafiem numărul bolnavilor din județ, câți cronici sunt, câți sunt în grupul de risc. După 15 octombrie vom trimite la Ministerul Sănătății necesarul de vaccinuri și vom aștepta ca instituția să organizeze licitația publică de achiziție a dozelor", a declarat, pentru Cuget Liber, Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică constanța.

În acest an, au început demersurile de achiziție pentru 50000 de doze de vaccin din străinătate. Ulterior, dacă există receptivitate la vaccinare din partea populației, mai pot fi achiziționate de către autorități încă 50000 de astfel de doze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Pâinea îngrașă: mit sau adevăr?
Pagina a fost generata in 3.2132 secunde