Candidoza: 6 factori care o provoacă

720
Peste 75% dintre femei s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu un episod de candidoză. Recidivele sunt frecvente, de aceea este esențial să acorzi atenție câtorva sfaturi elementare care te vor ajuta să eviți aceste simptome supărătoare.

Atenție la costumul de baie când ești la mare!

Unul dintre cei mai importanți factori care favorizează apariția candidozei este purtarea unui costum de baie umed o perioadă mai lungă de timp, deoarece se știe că mediul umed este unul propice pentru dezvoltarea acestei ciuperci, numite Candida albicans. Așadar, dacă ești în concediu la mare încearcă să schimbi costumul de baie umed cât mai repede posibil.

Știm despre candidoză că este o afecțiune cauzată de de o ciupercă numită Candida albicans. Candida populează în mod normal cavitatea bucală și tractul digestiv la ambele sexe, iar la femei și vaginul. De asemenea, ea se găsește în mod obișnuit pe piele și mucoase. Atunci când organismul este sănătos când în flora vaginală se menține un pH acid, aceste bacterii dăunătoare sunt ținute în frâu și nu se dezvoltă peste limite normale ca să cauzeze acele simptome supărătoare.

Care sunt simptomele candidozei

* scurgere albă, brânzoasă și abundentă;

* usturimi și mâncărimi vaginale;

* usturime la urinare;

* arsuri și dureri în timpul contactului sexual;

* înroșirea și inflamarea labiilor mici.

Factori care favorizează apariția candidozei

1. Alegerea incorectă a lenjeriei de corp

Aceasta trebuie să fie întotdeauna lejeră și din bumbac 100%.

2. Igiena locală greșită

Deoarece mediul umed favorizează dezvoltarea candidei este recomandat ca după toaleta locală să tamponezi bine zona genitală astfel încât să nu rămână umedă.

3. Utilizarea spălăturilor vaginale

Spălăturile vaginale nu se fac decât la recomandarea medicului și niciodată pe o perioadă scurtă de timp, ca adjuvant în cadrul unui tratament complet. De ce? Pentru că ele dezechilibrează flora vaginală și măresc riscul de infecții. "Femeia trebuie să evite spălăturile vaginale care dezechilibrează flora vaginală normală. Flora vaginală normală împiedică dezvoltarea infecțiilor! În cazuri excepționale dermatologul sau ginecologul pot prescrie spălături vaginale care să crească PH-ul (spălături bicarbonatate), care se fac pe o perioadă determinată de timp", explică Prof. Dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

4. Utilizarea tampoanelor interne

Evită-le sau folosește-le rar doar în momentele când sunt strict necesare. Mediul cald și umed pe care îl păstrează tampoanele interne este cel mai propice pentru dezvoltarea candidei.

5. Utilizarea antibioticelor

Antibioticele distrug dpe lângă flora dăunătoare și echilibrul florei protectoare care ține nivelul candidei sub control.

6. Dieta bogată în dulciuri, produse de panificație și lactate

Sunt alimentele cele mai "iubite" de candida.

Tot la capitolul factori de risc sunt incluse și contraceptivele orale, tratamentul cu corticosteroizi, tulburările imune sau endocrine.

Sursa: eva.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3258 secunde