Care este cel mai nociv aliment
Articole de la același autor
De ce sunt riscante sarcinile pe un uter cicatricial
02 Februarie 2017
Bebeluș de opt luni, suspect de rujeolă, decedat la spital
10 Ianuarie 2017
Ucis de medici, înviat de familie. Pacient în viață, declarat mort, iar rudele chemate să ridice trupul
22 Februarie 2017
O fetiță a murit și a înviat din nou. "Au fost momente în care ne gândeam că nu o mai găsim în viață"
17 Ianuarie 2017
ALERTĂ PRINTRE MĂMICILE DIN CONSTANȚA / Spitalul Județean Constanța se confruntă cu lipsa vaccinului contra hepatitei B
17 Ianuarie 2017
Margarina este considerată nesănătoasă deoarece conține grăsimi trans sau uleiuri vegetale procesate. Studiile recente au arătat că în cazul persoanelor care au înlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord. Pe lângă margarină, alte alimente nesănătoase sunt sucurile de fructe îmbuteliate, iaurtul "fără grăsime" sau cu fructe, batoanele care conferă energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahăr, potrivit authoritynutrition.com.
Grăsimile trans au fost asociate cu riscul general de deces, cu decesul din cauza bolilor cardiovasculare și cu declanșarea maladiilor coronariene.
Ghidurile dietetice actuale recomandă ca grăsimile saturate, prezente în produse de origine animală, precum unt, gălbenușul de ou și carnea de somon, ar trebui să dețină cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grăsimile trans nesaturate, cunoscute și sub numele de grăsimi trans, precum uleiurile hidrogenate care asigură o perioadă de conservare mai mare pentru alimentele procesate și margarină, sunt produse pe cale industrială și ar trebui să asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii.
Consumul de grăsimi trans industriale a fost asociat cu o creștere de 34% a riscului general de deces, cu o creștere cu 24% a riscului de mortalitate provocată de boli cardiace și cu o creștere cu 21% a riscului de apariție a bolilor cardiace, afirmă autorii acestui studiu, publicat în prestigiosul British Medical Journal. (Sursa: Business Magazin).
Grăsimile trans au fost asociate cu riscul general de deces, cu decesul din cauza bolilor cardiovasculare și cu declanșarea maladiilor coronariene.
Ghidurile dietetice actuale recomandă ca grăsimile saturate, prezente în produse de origine animală, precum unt, gălbenușul de ou și carnea de somon, ar trebui să dețină cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grăsimile trans nesaturate, cunoscute și sub numele de grăsimi trans, precum uleiurile hidrogenate care asigură o perioadă de conservare mai mare pentru alimentele procesate și margarină, sunt produse pe cale industrială și ar trebui să asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii.
Consumul de grăsimi trans industriale a fost asociat cu o creștere de 34% a riscului general de deces, cu o creștere cu 24% a riscului de mortalitate provocată de boli cardiace și cu o creștere cu 21% a riscului de apariție a bolilor cardiace, afirmă autorii acestui studiu, publicat în prestigiosul British Medical Journal. (Sursa: Business Magazin).
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 06 Martie 2017
Luni, 06 Martie 2017
Luni, 06 Martie 2017
Luni, 06 Martie 2017
Luni, 06 Martie 2017
Duminică, 05 Martie 2017
Sâmbătă, 04 Martie 2017
Sâmbătă, 04 Martie 2017
Sâmbătă, 04 Martie 2017
Vineri, 03 Martie 2017