Care este principala cauză de deces a românilor

176
Care este principala cauză de deces a românilor - bolilecardiovasculare-1430839741.jpg

Articole de la același autor

Cel puțin 60% dintre decesele înre-gistrate în România sunt cauzate de bolile cardiovasculare, potrivit unui raport al Societății Europene de Cardiologie. Ra-portul, făcut public în anul 2014, relevă că anual 60% dintre decesele înregistrate în România au fost cauzate de boli cardio-vasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizează Asociația Română a Producătorilor Interna-ționali de Medicamente (ARPIM). 


Din categoria bolilor cardiovasculare, cea mai des întâlnită este ateroscleroza, aceasta fiind și una dintre cele mai frecvente cauze ce determină obstrucția fluxului de sânge în arterele importante la nivelul cordului, creierului și membrelor inferioare. 


Ateroscleroza este de asemenea una dintre cauzele ce determină boala ischemică coronară, boala arterială periferică sau accidente vasculare cerebrale. 


Boala ischemică coronară se manifestă prin durere la nivelul pieptului, iar în cazul unei forme mai grave, poate determina un infarct, în timp ce boala arterială periferică se manifestă prin durere la mers și se poate complica în evoluție cu ulcerație, necroză sau cangrenă. 


Reprezentanții cardiologilor susțin că prevenția este modalitatea cea mai eficientă de a ține sub control aceste afecțiuni, fapt pentru care ei recomandă controlul medical regulat, dar și un stil de viață echilibrat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : "Și tu poți salva o viață!"
Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Despre bolile cardiovasculare la femei
Pagina a fost generata in 0.427 secunde