Care poate fi cauza pleoapelor umflate sau roșii?

550
Care poate fi cauza pleoapelor umflate sau roșii? - avetipleoapele1-1656510372.jpg

Articole de la același autor

Deseori, oamenii ignoră, în mod repetat, pleoapele umflate sau roșii, considerându-le un simptom neimportant. Cu toate acestea, este o afecțiune recurentă, ce necesită tratament medical. Disfuncțiile glandelor meibomiene, cunoscute și sub numele de meibomianită, reprezintă inflamația glandelor situate în pleoapele superioare și inferioare. Aceste glande eliberează uleiuri în zonă. Pe scurt, afecțiunea apare atunci când secrețiile devin mai dense decât în mod normal. Altfel spus, uleiurile meibomiene sunt importante pentru sănătatea ochilor, care ar deveni uscați și iritați dacă producția acestora ar înceta.
 

Totodată, îngroșarea excesivă a acestor uleiuri duce la apariția unor disfuncții. Partea bună a lucrurilor este că, în majoritatea cazurilor, boala nu provoacă daune de durată. Uneori, însă, poate duce la ulcere corneene sau la probleme mai grave. De obicei, glandele produc uleiuri care sunt absorbite lent de filmul lacrimal - stratul subțire de umiditate care acoperă ochii. Filmul este compus în mare parte din apă, care s-ar evapora dacă nu ar exista uleiuri.


 De asemenea, anumite afecțiuni, precum rozaceea, acneea sau alergiile, precum și modificările hormonale din timpul adolescenței, pot face ca uleiurile să fie mai groase sau mai dense. Ele nu se mai răspândesc în filmul lacrimal, ci se acumulează la marginile pleoapelor. În plus, aceste acumulări sunt un nutrient pentru bacteriile din acea zonă a pielii. Deci, disfuncția apare atunci când aceste microorganisme se înmulțesc excesiv. Cele mai evidente simptome ale acestui tip de disfuncție sunt roșeața și umflarea pleoapelor, însoțite, uneori, de senzația de arsură la nivelul ochilor sau mâncărime a pleoapelor. Alte simptome frecvente includ: ochii umezi, exfolierea pielii din jurul ochilor, crustă a genelor la trezire dimineața, urcioare frecvente, clipire excesivă, vedere neclară etc


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4418 secunde