Care sunt beneficiile asupra sănătății dacă vă lăsați de fumat

107
Care sunt beneficiile asupra sănătății dacă vă lăsați de fumat - fumat1-1569401121.jpg

Articole de la același autor

Sunteți fumător? Lăsați-vă de acest viciu, pentru că nu doar că vă puteți îmbolnăvi, dar și dați o grămadă de bani pe țigări. 
Dr. Ionica Ciortan, medic Medicină generală și integrativă, susține că beneficiile asupra sănătății datorate renunțării la fumat sunt nenumărate. Astfel, în urma renunțării la fumat, beneficiile se resimt imediat: respirația este mai ușoară, alimentele au gust mai bun, nu mai tușiți, nu vă mai expuneți apropiații la fumatul pasiv și, mai ales, scăpați de arsurile stomacale. 


"Pe termen lung, beneficiile sunt și mai importante: risc redus de boli cardiovasculare, risc redus de emfizem și bronșită, risc redus de cancer pulmonar, esofagian. Înainte de toate, însă, odată ce v-ați lăsat de fumat, vă creșteți și speranța de viață sau calitatea vieții", arată medicul. 


Ca urmare, nu mai fumați! Fumatul poate avea consecințe severe și asupra oaselor, mușchilor și articulațiilor. Din această cauză, intervențiile chirurgicale pot avea rezultate slabe, iar bolnavii se recuperează mai greu. 


La ora actuală, fumatul este recunoscut drept una dintre cauzele majore de îmbolnăvire ce poate fi prevenită. Desigur, majoritatea persoanelor sunt conștiente că fumatul este asociat cu bolile de inimă și respiratorii, precum și cu mai multe tipuri de cancer. Cu toate acestea, multe persoane nu știu că fumatul are consecințe extrem de severe și asupra oaselor, mușchilor și articulațiilor. Tocmai de aceea, fumătorii au nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare a oaselor fracturate, din cauza efectelor nocive ale nicotinei asupra producerii de celule osoase. De asemenea, rata apariției complicațiilor după intervenția chirurgicală este mai mare la fumători. 


Printre cele mai cunoscute complicații cauzate de fumat se află vindecarea cu dificultate a plăgilor, infecțiile și rezultatele mai puțin satisfăcătoare în urma operației. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.095 secunde