Care sunt cauzele unui stil de viață sedentar

321
Care sunt cauzele unui stil de viață sedentar - sedentar-1345128296.jpg
După ultimele concluzii ale cercetătorilor, refuzul de a duce un mod activ de viață nu este o simplă lene, ci o manifestare a bolii sedentarismului. Asta au constatat medicii de la clinica Mayo, din Statele Unite ale Americii, în urma unui studiu. Deși este cunoscut faptul că un stil de viață sedentar duce la obezitate, crește riscul de boli cardiovasculare, boli articulare și diabet zaharat, procesele negative din organism asociate cu lipsa de mișcare încep indiferent dacă semnele afecțiunilor menționate sunt sau nu evidente.

Michael Joyner, autorul studiului, susține că lipsa dorinței de a face mișcare fizică este legată de un sentiment de scădere a forței vitale, de oboseală cronică și de palpitații ale inimii. Expertul propune tratarea aces-tei stări nu cu medicamente, ci prin exerciții fizice. Cercetările oamenilor de știință au demonstrat că doar trei luni de antrenament reduc manifes-tările sindromului de tahicardie posturală ortostatică (POTS).

Mai mult, un alt studiu realizat recent în Marea Britanie a arătat că numărul persoanelor care mor anual din cauza lipsei de mișcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului. Pentru a evita problemele medicale, Organizația Mondială a Sănătății recomandă o oră de activitate zilnică moderată pentru un adolescent și 20 de minute pe zi pentru un adult. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7865 secunde