Care sunt cele mai ieftine medicamente din farmaciile românești

204
Care sunt cele mai ieftine medicamente din farmaciile românești - pills-1418478523.jpg
Un medicament inovativ, folosit în tratamentul administrat bolnavilor de epilepsie și în tratarea depresiei severe este cel mai ieftin medicament care se vinde în farmaciile din România.

Lactamil costă 0,28 de lei și este produs de cei de la GlaxoSmithKline (GSK), potrivit datelor din Catalogul Național al Prețurilor Medicamentelor de Uz Uman (CANAMED), cuprinse într-o analiză realizată de zf.ro.

Topul celor mai ieftine medicamente este completat de Fenobarbital Arena, un medicament folosit tot pentru tratarea depresiei sau ca sedativ, cu efect calmant. Acesta este produs de Arena Group România și are un preț de 1,14 lei.

În aceeași categorie se încadrează și Alprazolamul, un medicament prescris pentru tulburările de panică sau sindromul de abstinență la alcoolici. Acesta este produs de Antibiotice SA și are un preț calculat de Ministerul Sănătății de 1,22 lei.

Analiza a luat în calcul doar medicamentele care au prețul stabilit de către Ministerul Sănătății, iar prețurile sunt cele din farmacie și reprezintă nivelul maxim la care pot ajunge, scrie greatnews.ro. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3078 secunde