În funcție de localizarea la nivelul danturii,

Cariile sunt expresia bolilor de care suferim

472
Cariile sunt expresia bolilor de care suferim - 6a78daf846c77e45fb081083f2142414.jpg
Medicina complementară propune forme diferite de terapie, precum medicina naturistă, homeoterapia, acupunctura, masajul, reflexoterapia. În special în această perioadă, când accesul la asistența medicală clasică este îngreunat de prețurile ridicate, când în anumite cazuri preparatele farmaceutice se dovedesc ineficiente, iar sistemul de sănătate pare aproape de colaps, medicina complementară se vrea a fi o alternativă.
Studenții de la Facultatea de Medicină Dentară din Constanța învață de la opt specialiști ai Asociației Germane de Medicină Complementară cum să se ajute, în tratarea afecțiunilor cavității bucale, de practicile și tehnicile acestor terapii.
Dr. Corneliu Amariei, decanul facultății, a arătat că membrii asociației germane predau aceste terapii de zece ani, în mod gratuit. "Facultatea noastră este singura din România și probabil din Europa unde este cuprins în curriculă și acest domeniu", a arătat decanul. Astfel, viitorii stomatologi învață să se folosească de produsele naturiste, de tehnicile de diagnos-ticare pe baza reflexelor sau care este relația dantură - organe și modul cum pot fi recunoscute diverse boli în localizarea unei carii. "Interesul populației pentru medicina naturistă este foarte mare, iar studenții trebuie să fie instruiți. Iar pentru o terapie bună a medicinii naturiste, trebuie să aibă la bază date științifice", a spus dr. Werner Becker, reprezentant al Institutului pentru Medicină Complementară din Germania.

Fiecărui dinte îi corespund diverse organe
Afecțiunile dentare pot fi cauzate de bolile anumitor organe, a arătat dr. Werner Becker. Stomatologia naturistă, în comparație cu cea clasică, se preocupă de interacțiunile dintre organe și dantură, considerând că imaginea stării de sănătate a organismului se oglindește în starea dinților, tot așa cum poate fi observată în starea pielii, ochilor, unghiilor sau părului.
Fiecărui dinte îi corespund anumite organe, iar o afecțiune a dintelui respectiv poate fi rezultatul unei boli la nivelul organului. Sau, din contră, a arătat medicul, prezența unei carii poate duce la îmbolnăvirea organului, între cele două elemente ale organismului existând, mai mult decât o legătură prin vasele de sânge, o conexiune energetică.
Astfel, incisivii se află în interacțiune cu rinichii și vezica urinară sau creierul, caninii cu ficatul, fierea și ochii, premolarii cu picioarele, coloana toracică, plămânii și duodenul, molarii cu stomacul și intestinele, iar măselele de minte cu inima și energia trupului. Pentru un tratament corespunzător, se impune atât tratarea danturii, dar și a celorlalte afecțiuni de la nivelul organismului, de la organul corespondent. În caz contrar, cariile pot reapărea.

Stomatologul trebuie să "citească" indiciile
"Noi trebuie să privim pacientul din cap până în picioare, pentru a observa indiciile. Acestea pot fi dungile, petele sau eroziunile pielii. Toate aceste viziuni nu sunt abordate de medicina alopată. Astfel, o eroziune în zona bărbiei poate trimite la o boală a intestinului gros. Medicul stomatolog trebuie să se uite mai departe de o analiză a dinților, obligația lui principală este de a trata dinții, dar și de a indica ce alte afecțiuni pot fi prezente. Medicina stomatologică este, astfel, în centrul medicinii generale", a mai afirmat specialistul german.
Dr. Corneliu Amariei a fost premiat, în urmă cu trei săptămâni, în Germania, de Asociația Germană de Medicină Complementară, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea acestei ramuri. Mai mult, reprezentanții asociației intenționează să vină în sprijinul mediciniștilor din țara noastră, prin oferirea de burse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5454 secunde