Cârnați din România, interziși pe piața europeană

137
Cârnați din România, interziși pe piața europeană - carnatiideplescoizonabuzau2-1381225016.jpg

Articole recomandate

Sistemul european de alertă alimentară (RASFF) a introdus pe lista produselor interzise în spațiul comunitar, la sesizarea Italiei, un lot de cârnați fabricați în România care conțin un colorant alimentar nedeclarat – E 129.


Autoritățile europene au luat această decizie la solicitarea Ministerului italian al Sănătății, care, conform site-ului de profil Il Fatto Alimentare, a transmis sesizări privind cârnații suspecți fabricați în România și privind alte zece produse, două provenind din state membre UE - pește din Spania care ar conține mercur peste limită și suc de mere din Suedia cu conținut mare de sulfiți.


Autoritățile din Italia nu au dezvăluit numele firmei care comercializa cârnații suspecți și nici numele procesatorului.


Roșu allura (E 129) este un colorant sintetic roșu-portocaliu folosit în dulciuri, băuturi, condimente, medicamente și produse cosmetice. La nivelul Uniunii Europene, colorantul sintetic E 129 este acceptat, dar nu este recomandat consumului de către copii. Unele state – Danemarca, Belgia, Franța – au interzis acest colorant, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5715 secunde