Cât calciu conține apa plată

859
Cât calciu conține apa plată - water2-1499356732.jpg

Articole recomandate

În loc să bem lapte sau să luăm suplimente pentru a obține cantitățile necesare de calciu, putem consuma apă minerală bogată în acest element chimic, ne sfătuiește un grup de cercetători, citat de Reuters.

"Caracteristica specială a apei minerale ca sursă de calciu este că este o alternativă fără calorii la lapte și la produsele lactate", a explicat pentru Reuters Health într-un e-mail Theresa Greupner de la Universitatea Leibniz din Hanovra. "Într-o lume cu un număr în creștere constantă de persoane supraponderale și obeze este important să se reducă consumul de energie și să se promoveze alternative pentru a satisface nevoia de calciu fără a recurge la laptele hiper caloric și la produsele lactate", a explicat ea.

Studiul echipei sale, finanțat de Asociația Producătorilor Germani de Apă Minerală Îmbuteliată, a analizat cât de bine absoarbe corpul calciul de la cinci produse diferite (trei tipuri de apă minerală bogată în calciu, lapte și un supliment de calciu), fiecare conținând 300 mg de calciu.

Potrivit rezultatelor studiului la care au participat 21 de bărbați și femei, nu a existat nici o diferență în modul în care a fost absorbit calciul din aceste surse diferite, au indicat cercetătorii în ediția online, din 19 iunie, a publicației Journal of the American College of Nutrition.

De asemenea, prezența altor minerale în apă nu a afectat absorbția de calciu.

Sursa: agerpres.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2301 secunde