Cât de eficiente sunt cu adevărat cremele de zi împotriva soarelui

285
Cât de eficiente sunt cu adevărat cremele de zi împotriva soarelui - cremadefata2-1343761378.jpg
Nu este nici un secret faptul că este esențial să ne protejăm pielea împotriva razelor ultraviolete. Produsele de protecție solară aplicate pe piele au fost considerate până acum un mijloc eficient de prevenire a cancerului și o modalitate redutabilă împotriva îmbătrânirii pielii. Majoritatea producătorilor de produse cosmetice susțin că cremele de zi pentru față și corp conțin implicit factori de protecție UV.
Cu toate acestea, un studiu recent al dermatologului britanic Sam Bunting a demonstrat că, în realitate, cremele de zi, precum și cele despre care se afirmă că ar conține factori de protecție UV, nu protejează într-atât de eficient pielea împotriva razelor ultraviolete, așa cum încearcă să ne asigure producătorii.
Conform cercetărilor, astfel de produse acționează pe o perioadă limitată, între 3 și 5 ore de la momentul aplicării, iar în zilele caniculare, cu mult soare, nu protejează mai mult de două ore. În ciuda acestor descoperiri, dermatologul britanic insistă să nu renunțăm la acest tip de produse, ci, din contră, să le aplicăm cu mult mai multă generozitate pe piele, pentru un efect mai îndelungat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6706 secunde