Cât de important este să tratezi hemoroizii corect și la timp

836
1
Cât de important este să tratezi hemoroizii corect și la timp - hemoroizi-1342466662.jpg

Oamenii au probleme cu hemoroizii încă din cele mai vechi timpuri, fie că mănâncă prea condimentat, stau prea mult pe scaun, suferă frecvent de constipație sau au alte probleme digestive. În alte cazuri, inflamarea hemoroizilor poate fi semnul unor alte boli cum ar fi infecții ale prostatei, tumori la uter sau afecțiuni ale ficatului.

Apariția hemoroizilor este consi-derată de unele persoane ca fiind o boală foarte stânjenitoare, iar mulți dintre cei afectați amână, din acest motiv, vizita la specialist. Medicii spun, însă, că ignorarea hemoroizilor poate duce la complicații, motiv pentru care vizita la doctor trebuie efectuată încă de la primele semne.

De ce se feresc bolnavii să meargă la medic
Prof. dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală la clinica Proctoline din Constanța, ne-a explicat că sentimentele celor care suferă de hemoroizi nu sunt deloc exagerate. "Pacienții au toate motivele să nu se simtă în pielea lor atunci când sunt afectați de hemoroizi. Principalele semne ale bolii, cum ar fi mâncărimile din zona rectală, durerile insuportabile și mai ales sângerările pot distruge în întregime încrederea unei persoane", a spus dr. Timurlenc.
Medicul ne-a mărturisit că foarte mulți oameni refuză să se adreseze unui specialist în hemoroizi tocmai în urma acestor sentimente, a lipsei de încredere, dar și din cauza controalelor amănunțite la care trebuie să fie supuși în cabinetul medical.
În plus, dr. Iusuf Timurlenc a menționat că cei mai mulți nici nu știu că există un număr însemnat de tratamente împotriva hemoroi-zilor, în schimb, aceștia aleg să țină boala ascunsă și să o ignore în totalitate. "Ignoranța afecțiunii poate avea de cele mai multe ori efecte neplăcute, deoarece un caz de hemoroizi netratat la timp prezintă un risc foarte mare de complicații", a atenționat chirurgul.

Care sunt cauzele apariției hemoroizilor
"Inflamarea hemoroizilor reprezintă o boală a sistemului circulator, care afectează vasele de sânge din jurul anusului și din interiorul canalului anal", ne-a mai spus dr. Timurlenc. Medicul a precizat că aceste vase de sânge devin foarte inflamate în principal din cauza obezității, a sarcinii, a sedentarismului și a problemelor digestive. Cu toate acestea, cea mai răspândită cauză a hemoroizilor este constipația, iar aceasta se poate declanșa din cauza unei alimentații nepotrivite, a unor probleme digestive, sau a stresului. "Oricare ar fi motivul există anumite tratamente pentru hemoroizi care ne pot ajuta să scăpăm de constipație într-un mod mult mai simplu decât ne-am fi imaginat vreodată. Acestea presupun administrarea de medicamente care să stimuleze sistemul digestiv, pe cel circulator, și care să reducă inflamațiile din zonele afectate", a afirmat medicul. Acesta a menționat că există și tratamente care nu se bazează numai pe medicamentație. "Un tratament împotriva hemoroizilor este și simpla schimbare a dietei sau modificarea modului de viață prin combaterea sedentarismului. Astfel, o dietă sănătoasă care să ajute la evitarea constipației, co-binată cu un mod de viață echilibrat, plin de mișcare și sănătate, poate duce la evitarea hemoroizilor", a adăugat dr. Iusuf Timurlenc.

Femeile gravide prezintă un risc crescut de hemoroizi
Hemoroizii apar de multe ori la femeile gravide în perioada sarcinii sau în timpul nașterii. Uterul se mărește, necesită o cantitate de sânge în zona bazinului inferior, greutatea crește, vasele de sânge se lărgesc, iar asta poate duce la apariția hemoroizilor. De asemenea, în momentul nașterii și în timpul contracțiilor, presiunea internă asupra părții inferioare a abdomenului și a bazinului este foarte mare, ceea ce poate provoca nu numai inflamarea hemoroizilor, ci și fisuri anale.
Pe de altă parte, hemoroizii mai pot apărea și dacă mâncăm prea iute și foarte condimentat. Acest tip de mâncare stimulează aparatul digestiv, cerința de sânge crește, ceea ce provoacă inflamarea hemoroizilor. În plus, în combinație cu câteva pahare de alcool la mâncarea grasă și condimentată, problema se poate înrăutăți.

Unde se pot adresa constănțenii care vor să scape de hemoroizi
Unul dintre puținele centre medicale din țară, specializate în investigarea și tratarea afecțiunilor anorectale este clinica Proctoline din cadrul OnClinic. Centrul beneficiază de cele mai noi tehnologii medicale și doctori specializați și face parte din multinaționala olandeză OnClinic Advanced Medical Institut, cu o experiență de peste 25 de ani în lume și 15 ani în România ca lider în tratamentul hemoroizilor și fisurilor anale, fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală.
La Constanța, clinica Proctoline este situată pe bulevardul Tomis, nr. 142 A, iar persoanele care vor să se programeze pentru o consultație medicală pot suna la numărul de telefon 0241/548.463.



Comentează știrea

Fonduri UE
17 iulie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4846 secunde