Cât de importante sunt gelurile antibacteriene în igiena corporală

241
Cât de importante sunt gelurile antibacteriene în igiena corporală - maini-1555672060.jpg
Balustrade, birouri, telefoane, tastaturi, laptopuri. Chiar dacă la prima vedere nu există nicio legătură între obiectele enumerate, există totuși un punct comun, și anume prezența bacteriilor și a germenilor pe suprafața acestor obiecte. 


Oricât de multă grijă am avea, pe obiectele folosite zilnic, se regăsesc bacterii, pe ecranul unui smartphone sunt prezente mai multe colonii de bacterii decât pe capacul toaletei. A fost o descoperire șocantă, care a atras atenția asupra importanței igienei mâinilor. Intrând în contact permanent cu astfel de obiecte, ne supunem riscului de a contacta diverse infecții care pot rămâne latente pentru o perioadă de timp, fără ca cel care a contactat infecția să își dea seama. 


"Singura soluție pentru prevenirea îmbolnăvirii este igiena riguroasă, atât cea personală, cât și a suprafețelor și a obiectelor din casă. Prin activități de curățenie și dezinfectare, virusurile, bacteriile, paraziții și fungii sunt distruși. Fără suprafețe umede și murdare, microorganismele nu pot supraviețui", spune dr. Grațiela Țârdei. 


O bună soluție pentru păstrarea mâinilor curate sunt gelurile antibacteriene, produse ce îndepărtează germenii de pe mâini mai eficient decât săpunul antibacterian sau decât cel obișnuit. Gelurile antibacteriene nu trebuie să înlocuiască însă apa și săpunul. Pentru a fi eficient, gelul dezinfectant trebuie aplicat în cantitate suficient de mare pentru a uda complet mâinile, de obicei fiind necesar echivalentul unei jumătăți de linguriță de gel. Apoi, palmele trebuie frecate una de cealaltă timp de 20 sau 25 de secunde. Atât ar trebui să dureze evaporarea gelului dacă a fost folosit în cantitatea corectă. 


"Virusurile gripale și ale răcelilor se răspândesc foarte ușor de la un individ la altul și pot induce boala indiferent de sezon. Sunt periculoase pentru toate grupele de vârstă, dar efectele asupra celor mici pot fi mai severe din cauza imunității lor în formare. De aceea, copiii trebuie protejați de suprafețele insuficient curățate sau dezinfectate", adaugă dr. Ana Culcer. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Aprilie 2019
Stire din Sănătate : Cum tratăm hipertensiunea arterială
Miercuri, 17 Aprilie 2019
Stire din Sănătate : Sfecla roșie vă protejează ficatul
Pagina a fost generata in 0.7218 secunde