Cât de sănătoase sunt pastilele de slăbit

825
Cât de sănătoase sunt pastilele de slăbit - fetitapilula-1321816664.jpg

Femeile sunt dispuse să recurgă la tot felul  de metode pentru a scăpa de kilogramele în plus, de la exerciții fizice și diete care mai de care mai sofisticate până la regimuri disociate sau tratamente corporale. Multe persoane apelează la o modalitate mai simplă: pastilele de slăbit. Medicii specialiști ne avertizează, însă, că abuzul medicamentelor pentru slăbit poate avea urmări deosebit de grave asupra sănătății.

De cele mai multe ori, metodele naturale de a pierde din greutate presupun perseverență, iar efectele se pot observa abia după o perioadă mai lungă de timp. Un program regulat de fitness presupune efort și timp iar dietele nu permit consumul oricărui fel de mâncare. De aceea, producătorii de pastile de slăbit au venit cu soluția ideală. Tot ce trebuie să faci este să iei câteva pilule pe zi și vei avea silueta mult visată, fără să depui pic de efort. Cu toate acestea, orice metodă atât de rapidă de a slăbi nu poate avea efecte benefice asupra organis-mului. Administrarea abuzivă și haotică a acestor pastile poate cauza probleme grave de sănătate. Asta a simțit pe pielea ei o tânără de 19 ani din Iași, care a ajuns în stare gravă la spital la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza unei supradoze de medicamente pentru slăbit. Tânăra reușise să slăbească treizeci de kilograme în ultima perioadă, iar, vineri a ajuns la urgențe cu vărsături, grețuri și dureri abdominale puternice.

Ce conțin pastilele de slăbit
Medicamentele care te ajută să slăbești pot avea la bază substanțe care reglează tulburările metabolice, cum ar fi cafeina, care scade pofta de mâncare. În același timp cafeina crește tensiunea arterială și provoacă tulburări de somn și palpitații. Pastilele de slăbit mai conțin substanțe care ajută la arderea grăsimilor, precum cromul. Totuși, consumat în cantități mari, cromul poate cauza probleme stomacale și afectează rinichii, ficatul sau sistemul nervos. Alte medicamente folosite pentru a slăbi sunt cele care nu permit transformarea carbohidraților în grăsimi, reacțiile adverse ale acestora fiind diareea, balonarea și gazele. Aceleași efecte le puteți avea și de la medicamentele de slăbit care conțin chitosan, o substanță care blochează absorbția de grăsimi. Pastilele mai pot avea în compoziție și gymnema, o plantă folosită în India și Asia de Sud-Est, pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge și pentru a scădea pofta de mâncare. Însă, persoanele care suferă de diabet zaharat ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma orice produs care conține gymnema.

Mai puține kilograme, dar mai multe probleme de sănătate
Mulți dintre producătorii pilulelor de slăbit promit rezultate spectaculoase și pierderi de până la 30 de kilograme în numai 30 de zile, fără să fie nevoie de o dietă alimentară sau efort fizic. Cu toate acestea, chiar și cele mai bune medicamente pentru slăbit sunt indicate pentru perioade scurte de timp. În general, după șase luni de administrare, organismul dezvoltă toleranță la efectele medicamentelor, susțin medicii specialiști. Mai mult, dacă nu se respectă un regim alimentar echilibrat, kilogramele pierdute pot reveni la fel de repede cum au dispărut.
De asemenea, există o serie de reacții adverse la aceste produse. Spre exemplu, medicamentele de slăbit care elimină excesul de grăsimi prin intestine provoacă crampe inconfortabile, gaze și diaree și de aceea se recomandă administrarea unui supliment zilnic de vitamine pe toată durata tratamentului. Pilulele care elimină pofta de mâncare duc la constipație, dureri de cap, insomnii, sau creșterea tensiunii arteriale și a pulsului. Astfel, riscul unui atac de cord sau a unui stop cardiac este mai mare, în special în rândul bolnavilor de inimă sau a celor cu hipertensiune arterială.
În orice caz, medicii spun că orice cură de slăbire trebuie să fie însoțită de o evaluare clinică, iar regimul alimentar să fie recomandat de un nutriționist.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Scapă de depresia din sezonul rece
Pagina a fost generata in 2.1538 secunde