Căzăturile devin mai periculoase pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte

277
Căzăturile devin mai periculoase pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte - cazaturi-1632423429.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea trebuie să înveţe cum să prevină căzăturile, în special persoanele în vârstă, întrucât ele devin mai periculoase pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte. Tocmai de aceea, prevenirea căzăturilor la vârstnici este foarte importantă, aşa că trebuie să fiţi conştienţi de această situaţie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte căzătura ca un eveniment involuntar în care o persoană îşi pierde echilibrul şi loveşte solul sau o altă suprafaţă fermă care o opreşte.

În primul rând, vârsta este unul dintre principalii factori de risc pentru căzături, iar incidenţa lor creşte progresiv pe măsură ce îmbătrâniţi. În plus, riscul ca aceste accidente să provoace vătămări grave sau chiar moartea creşte odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, factorii pot fi intrinseci sau extrinseci. Legat de cei intrinseci, aceştia depind de persoana afectată, fie din cauza procesului de îmbătrânire în sine, fie din cauza circumstanţelor care apar în acel moment. De asemenea, factorii intrinseci sunt cei care au cea mai mare influenţă şi includ următorii: o cădere anterioară, probleme vizuale precum cataracta sau scăderea acuităţii vizuale, atrofia musculară şi tulburările musculo-scheletice, probleme vestibulare care afectează echilibrul etc.

Totodată, trebuie precizat că încălţămintea necorespunzătoare poate creşte riscul de cădere. În acelaşi timp, baia este un alt loc critic, deoarece există duşuri sau căzi fără mânere adecvate, ceea ce poate creşte riscul de căzături. Pe stradă, unii dintre factorii care cresc riscul de cădere la vârstnici sunt: pavajul neuniform sau alunecos, absenţa rampelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6242 secunde