Ce alimentație trebuie adoptată de viitoarea mămică în timpul sarcinii

111
Ce alimentație trebuie adoptată de viitoarea mămică în timpul sarcinii - alimentatiemama2-1524470748.jpg

Articole de la același autor

Ai rămas însărcinată și nu știi ce trebuie să mănânci pe parcursul celor nouă luni? Vrei să-i oferi copilului tău cei mai buni nutrienți? Trebuie să știi că nu cantitatea de mâncare te va proteja, ci calitatea ei. 


"Vei fi o mămică sănătoasă dacă alegi o alimentație sănătoasă și - ce este mai important - vei avea un copil sănătos. Pruncul își ia tot ce are nevoie, dar, dacă nu găsește în alimentație, va lua din rezervele mamei. Ca urmare, regimul alimentar, sănătos, nu trebuie să difere foarte mult în perioada prenatală de perioada dinainte de a rămâne însărcinată. Mesele ușoare și un consum de lichide pot fi tolerate bine în sarcină. Legumele și fructele sunt alimentele pe care trebuie pusă baza", a declarat dr. Alexandra Cojocaru, tehnician nutriționist. 


Potrivit specialiștilor, alimentația fătului trebuie să conțină un amestec corect de vitamine, minerale și calorii, pentru ca el să se dezvolte armonios. 


Așa că, dragi mămici, fiți foarte atente la ce băgați în gură, pentru că tot ce mâncați ajunge și la copilul din pântec. De reținut că, chiar dacă anumite alimente nu îi fac niciun rău mamei, fătul poate fi afectat. Ca urmare, pentru a preveni intoxicarea sau otrăvirea cu anumite alimente a celui mic, gravida trebuie să fie tot mai atentă la alimentație. Înainte de toate, însă, trebuie să aibă în vedere numai consumul de hrană proaspătă. 


Sub nicio formă nu trebuie consumate alimente care au fost uitate lângă frigider, chiar și pentru câteva ore. În ceea ce privește consumul de cafea, acesta trebuie limitat la 200 mg pe zi, adică două cești de cafea lungă sau una mai tare. În același timp, se recomandă renunțarea la alcool pe întreaga perioadă a sarcinii și alăptării, iar anumite alimente trebuie evitate. Iată o listă de alimente care nu ar trebui consumate în timpul sarcinii. 


Pe primul loc se află mezelurile, hotdog-ul sau orice alt tip de carne semipreparată sau procesată, din comerț. În aceeași categorie intră și puiul sau curcanul umplut, din comerț, biftecul sau somonul tartar, fripturile în sânge ori măruntaiele de animale sub orice formă, refrigeratele și ouăle crude. 


Chiar dacă obișnuiați ca înainte de sarcină să puneți dressing din maioneză sau orice alt sos făcut cu ouă crude în salate, acest lucru vă este acum interzis cu desăvârșire. La dulciuri, de evitat mousse-ul, tiramisu și orice alt desert făcut cu albuș crud, dar și sucurile proaspete de fructe din magazin sau orice suc nepasteurizat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 Aprilie 2018
Stire din Sănătate : Grevă generală în Sănătate!
Pagina a fost generata in 2.3947 secunde