Ce analize trebuie să faci în funcție de vârstă

824
Ce analize trebuie să faci în funcție de vârstă - ceanalizesefacinfucntiedevarsta-1363013362.jpg
Analizele medicale și controlul anual te ajută să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale. Iată ce analize recomandă specialiștii fiecărei grupe de vârstă. 

Pentru persoanele mai tinere de 35 de ani, se recomandă analizele pentru stabilirea indicelui glicemic, pentru infecțiile urinare sau cele din sânge, afecțiuni ale ficatului sau testul Babeș-Papanicolau la un interval de jumătate de an sau mai des dacă medicul o recomandă. 

Pentru persoanele trecute de această vârstă, se recomandă și o colonoscopie, pentru a depista cancerul de colon, mai ales pentru persoanele cu antecedente în familie, testul specific PSA pentru depistarea cancerului de prostată la bărbați, dar și o mamografie în cazul femeilor care au intrat la menopauză. 

Persoanele peste 65 de ani trebuie să treacă ceva mai des pe la medic, asta pentru că numărul investigațiilor crește de la un an la altul, mai ales că pot apare și bolile cronice care trebuie ținute sub observație. Acestea trebuie să facă pe lângă analizele și investigațiile amintite pentru celelalte grupe de vârstă și o electrocardiogramă și un examen de computer tomograf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : CONSULTAȚII ȘI ANALIZE GRATUITE
Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Găsit mort pe acoperiș!
Pagina a fost generata in 0.3503 secunde