Ce beneficii aduc organismului verdețurile de sezon

126
1
Ce beneficii aduc organismului verdețurile de sezon - cebeneficiiaducorganismului-1429275615.jpg

Articole de la același autor

Dacă în sezonul rece ai consumat o serie de alimente bogate în proteine și carbohidrați, acum este momentul să te realimentezi cu substanțele de care ai nevoie pentru a "reînvia" odată cu natura. Leurda, ștevia, urzicile și spanacul sunt un izvor pentru sănătate. Acestea reechilibrează metabolismul și cresc puterea de apărare a organismului. Pe lângă alimente, un rol important în menținerea stării de sănătate îl are felul în care mâncăm și mestecăm alimentele. De aceea, medicii recomandă liniștea și pacea la masă, iar odată cu venirea primăverii, oamenii sunt sfătuiți să consume legume și fructe de sezon. "Când mâncăm trebuie să mestecăm bolul alimentar până când devine apos și abia apoi se înghite. Cu alte cuvinte, când stai la masă trebuie să fie liniște și pace. Începe sezonul cald și trebuie să bem doi litri de apă pe zi. Fructele și legumele sunt binevenite, mai ales că acum găsim peste tot ștevie, lobodă și urzici. Cei care nu suferă de boli de stomac pot consuma legumele și fructele crude, iar cei care au arsuri la stomac, grețuri, balonări și crize de fiere își pot face regimul singuri. Spre exemplu, dacă un măr crud le declanșează arsuri la stomac, atunci pot face compot", a explicat dr. Ioana Antohi. 


Comentează știrea

mihai
17 aprilie 2015
sezon

Emoțiile negative sunt cele care ne "fură" viața. Ele constituie cauzele principale ale nereușitei și eșecului, îmbolnăvesc oamenii, mental și fizic, distrug relațiile și carierele și aruncă o umbră peste tot ce încercăm să facem. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti un mail la adresa: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4032 secunde