Ce boli dau de gol dificultățile respiratorii

1617
Ce boli dau de gol dificultățile respiratorii - respiratiee-1345128534.jpg
În cazul în care avem probleme cu respirația, medicii atrag atenția că în spatele acestor dificultăți se pot ascunde boli grave. Respirația îngreunată poate fi cauzată de infecții, inflamații, traumatisme, tumori maligne sau obstrucția căilor respiratorii.

Printre dificultățile de respirație cel mai frecvent întâlnite se numără respirația sacadată sau scurtarea respirației, wheezing-ul sau șuieratul din timpul respirației, cauzat de îngustarea căilor respiratorii, stridorul, sunetul acut ce apare în timpul respirației din cauza unui blocaj la nivelul gâtului, sau hârâiturile, care provin din căile respiratorii inferioare, din zona plămânilor. Acestea din urmă pot fi provocate de pneumonie, edem pulmonar, fibroză pulmonară și bronșită acută.

Dr. Vera Pall, medic pneumolog, spune că, în general, respirația este pusă în dificultate de modificările coloanei vertebrale, toracelui sau abdomenului, afecțiunile mușchilor, plămânilor sau ale pleurei. De asemenea, modul în care respirăm influențează apariția unor boli respiratorii și poate îngreuna vindecarea lor.

"La bolnavii cu bronșită cronică obstructivă, durerile și contracturile musculare la nivelul toracelui sau abdomenului, pozițiile vicioase ale coloanei și nevralgiile intercostale duc la scăderea și mai marcată a capacității respiratorii", a explicat pneumologul.

În plus, bolnavii care stau mult timp culcați pe spate prezintă un risc crescut de infecții respiratorii din cauza stagnării secrețiilor bronșice.

Pentru a evita orice fel de complicații grave, este recomandată vizita la medicul specialist și respectarea tratamentului adecvat. În momentul în care va fi diagnosticată principala cauză a respirației îngreunate, pacientul va trebui să urmeze întocmai recomandările medicului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6051 secunde