Ce boli poți preveni dacă mănânci zilnic căpșuni
Articole de la același autor
Cât de periculoase sunt mușcăturile de căpușă
24 Aprilie 2012
Constănțencele avortează la foc automat!
20 Aprilie 2012
Numărul infarctelor s-a dublat în ultimii 10 ani, la Constanța
04 Aprilie 2012
Printre fructele preferate ale copiilor și extrem de apreciate și de adulți, căpșunile nu sunt doar un desert delicios, ci reprezintă și o sursă importantă de vitamine. În compoziția căpșunilor se găsesc vitaminele C, E, B, K și PP, antioxidanți, acid folic, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, sodiu, fibre și substanțe cu efect antiinflamator. În primul rând, consumul aceste fructe dulci împiedică modificările celulelor, ceea ce previne apariția bolilor canceroase.
Mai mult, fibrele din căpșuni contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Căpșunile mai sunt bune pentru prevenirea afecțiunilor oftalmologice, asigură o bună funcționare a organismului, luptă împotriva asteniei sau insomniei și ajută în tratarea insuficienței hepatice. Pentru a obține cât mai multe beneficii de la aceste fructe, ar fi bine să le consumați în stare crudă, nepreparate și fără adaosuri cum ar fi zahărul sau frișca.
Mai mult, fibrele din căpșuni contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Căpșunile mai sunt bune pentru prevenirea afecțiunilor oftalmologice, asigură o bună funcționare a organismului, luptă împotriva asteniei sau insomniei și ajută în tratarea insuficienței hepatice. Pentru a obține cât mai multe beneficii de la aceste fructe, ar fi bine să le consumați în stare crudă, nepreparate și fără adaosuri cum ar fi zahărul sau frișca.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 16 Mai 2012
Miercuri, 16 Mai 2012
Miercuri, 16 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012