Ce complicații riscă bolnavii de diabet

149
Ce complicații riscă bolnavii de diabet - cecomplicatii-1443185793.jpg

Articole de la același autor

Diabetul este asociat cu fluctuații rapide ale nivelului de glucoză din sânge, iar un control instabil al glicemiei poate duce atât la hipoglicemie, cât și la hiperglicemie. Aceste evenimente pot avea efecte adverse asupra comportamentului și abilităților cognitive ale persoanei afectate. Un control deficitar al glicemiei poate exacerba, în special, stările depresive și anxietatea, contribuind la reducerea calității vieții bolnavilor.

Hiperglicemiile persistente pot provoca complicații pe termen lung, afectând inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii, și pot duce astfel la boli cardiovasculare (CV), orbire, insuficiență renală și amputarea membrelor.

Bolile cardiovasculare sunt cauza cea mai frecventă de deces și invaliditate în rândul persoanelor cu diabet de tip 1. Episoadele frecvente de hipoglicemie pot, de asemenea, să aibă implicații majore, iar efectele pe termen lung ale hipoglicemiei includ creșterea riscului de boală cardiovasculară, reducerea funcțiilor mentale și demență, creșterea în greutate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicina Mării, la Universitatea "Ovidius"
Vineri, 25 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Curs de ayurveda la Constanța
Pagina a fost generata in 1.1792 secunde