Ce efecte benefice au căpșunele asupra organismului

162
Ce efecte benefice au căpșunele asupra organismului - capsuni-1400503563.jpg

Articole de la același autor

Consumul zilnic de căpșuni duce la scăderea semnificativă a nivelului colesterolului rău (LDL) și al trigliceridelor, arată un studiu al unei echipe italo-spaniole de cercetători, apărut în The Journal of Nutritional Biochemistry și preluat de passionsante.be.


Un grup de voluntari a inclus în regimul alimentar obișnuit 500 g de căpșuni, consumate zilnic, timp de o lună. La începutul și la sfârșitul experimentului s-au făcut analize de sânge.


Rezultatele au arătat că nivelul de colesterol rău a scăzut în medie cu 14%, iar cel al trigliceridelor, cu 21%, în timp ce nivelul colesterolului bun (HDL) a rămas neschimbat. Aceste efecte nu s-au mai observat totuși la două săptămâni după încetarea experimentului, valorile revenind la nivelurile inițiale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7848 secunde