Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se retrage din lumea filmului!

554
Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se retrage din lumea filmului! - 43393422bf8c4e70993035e4e6775146-1648710907.jpg

Articole de la același autor

Bruce Willis, 67 ani, îndrăgitul actor de filme de acțiune, pune capăt carierei din cauza problemelor de sănătate. Artistul a fost diagnosticat cu afazie. Anunțul a cutremurat lumea întreagă.


Potrivit wikipedia, afazia este o tulburare a vorbirii care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris în absența oricărei modificări senzoriale sau a unui deficit al aparatului fonator, rezultând în urma unor leziuni dobândite ale creierului. Elementul fundamental al unei afazii îl constituie tulburarea codificării lingvistice și nu a articulării sau perceperii verbale. Pacientul afazic nu mai este capabil să folosească limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gândirii. Există mai multe tipuri de afazie, în care diversele proprietăți ale limbajului pot fi mai mult sau mai puțin afectate. 


Actorul ar fi fost văzut încă de acum doi ani purtând pe platoul de filmare un dispozitiv audio prin care i s-ar fi șoptit replicile, lucru ce ar scoate la iveală ideea că acesta era puternic afectat de boală de mai multă vreme.

Familia actorului american Bruce Willis a anunţat miercuri că starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a decis să renunţe la profesia de actor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica, informează site-ul revistei Variety.

„Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el”, a anunţat familia starului american într-un comunicat.

„Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el”, precizează acelaşi comunicat.

Potrivit AFP, documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

  









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4631 secunde