Ce este sindromul post-vacanță şi cum se manifestă acesta

116
Ce este sindromul post-vacanță şi cum se manifestă acesta - sindromul-1653051850.jpg

Articole de la același autor

Multe persoane nu știu că sindromul post-vacanță este o afecțiune în care există o serie de efecte negative asupra pielii. Soarele, precum și o reducere a îngrijirii în timpul vacanței provoacă un anumit grad de deteriorare a pielii. Această stare este menționată de specialiști când fac referire la starea emoțională la întoarcerea la muncă după vacanță, în special cea de vară, când soarele provoacă o serie de efecte asupra pielii. În primul rând, pielea arată mai rău decât în alte perioade ale anului, mai uscată, ternă, aspră și adesea prezintă pete sau acnee.


Unul dintre aspectele care influențează cel mai mult pielea este lipsa măsurilor preventive pe timpul verii. Deseori, femeile ajung târziu acasă și uită să se demachieze sau nu aplică suficientă protecție solară. Apoi, temperaturile extreme, razele UV, vântul și contactul frecvent cu apa sau clorul sunt responsabile de acest lucru. Chiar și dușul mai des face pielea să piardă umiditatea.

Cert este că sindromul post-vacanță afectează toate tipurile de piele, iar simptomele au următoarele manifestări: mai puțină catifelare și elasticitate a pielii, piele fără luminozitate, aspră, cu mai multe riduri și linii de expresie sau hiperpigmentare ori pete închise la culoare pe piele, plus acnee.
 

În sindromul post-vacanță, există și leziuni invizibile, care corespund unor procese negative care au loc la nivel intra și extracelular. În acest sens, stresul oxidativ, inflamația și toxicitatea mitocondrială și celulară cresc. Acest lucru este cauzat de radiațiile UVA și infraroșii și de lumina vizibilă. Cel mai bun mod de a contracara efectele cauzate de sindromul post-vacanță este reluarea rutinelor de îngrijire cât mai curând posibil, precum și a obiceiurilor sănătoase. În plus, exfolierea pielii este o completare a curățării și una dintre cele mai eficiente măsuri pentru a depăși sindromul post-vacanță. Pentru aceasta este nevoie, însă, de a fi folosite produse naturale și blânde, astfel încât să nu existe o agresiune suplimentară a pielii



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4001 secunde