Ce mari probleme de sănătate generează lipsa zincului din organism

234
Ce mari probleme de sănătate generează lipsa zincului din organism - lipsazincului1-1554885044.jpg

Articole de la același autor

Lipsa zincului din organism poate genera mari probleme de sănătate, iar dintre acestea, putem enumera tulburările de somn și de comportament, mătreața, întârzierea procesului de vindecare a rănilor, diareea, eczeme, psoriazis sau acnee, retard de creștere, cu precădere la copii, căderea părului, despicarea unghiilor. De asemenea, în unele cazuri se întâmplă chiar ca pacienții să își piardă gustul sau mirosul ori să se confrunte cu uscarea excesivă a pielii și apariția iritațiilor. 


Tocmai de aceea, zincul este un mineral extrem de important în procesul de creștere și dezvoltare a organismului, are acțiune antiinfecțioasă și antitumorală și este indispensabil în procesele de regenerare celulară. Cu toate acestea, atunci când se află în cantitate insuficientă, organismul se resimte și transmite semnale de alarmă. 


Cea mai eficientă formă de tratament pentru carența de zinc este introducerea în alimentație a unui număr cât mai mare de produse bazate pe acest nutrient. 


Ca urmare, introduceți în meniu nuci, mazăre, carne și produse din carne, ouă, cereale pe bază de grâu integral, ovăz și semințe de dovleac. Dr. Denisa Zaharia, medic de familie, spune că este recomandat să luați și suplimente pe bază de vitamina A, E și B6, alături de minerale precum magneziu, fosfor sau calciu. 


Nu uitați că zincul este antioxidant, reglează nivelul de vitamina A, deci are un rol foarte important în dezvoltarea creierului. Îl puteți găsi în semințele de susan și de dovleac, avocado, nucă de cocos, zmeură, caise, mure, curmale, fructe de pădure, rodii, sparanghel, usturoi, varză de Bruxelles, mazăre, pâine integrală, ouă etc. 


De ce este important să aduceți un aport suplimentar de zinc organismului? Pentru că acest mineral esențial pentru organism aduce numai beneficii. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, la reglarea nivelurilor de vitamina A, reglarea metabolismului, vindecarea rănilor, tratarea răcelii și a anumitor boli. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9595 secunde