Ce măsuri a luat Ministerul Sănătății pentru prevenirea infectărilor cu West Nile

162
Ce măsuri a luat Ministerul Sănătății pentru prevenirea infectărilor cu West Nile - main928px-1562310520.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății a decis să ia o serie de măsuri pentru prevenirea infectărilor cu West Nile prin înțepăturile de țânțari și autorităților administrației publice locale să intensifice dezinsecția în localități.


Principalele măsuri de protecție recomandate sunt: evitarea expunerii la țânțari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; utilizarea substanțelor repelente de țânțari; montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetație și umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.


Potrivit unui comunicat al MS, aproximativ 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome. Însă, în cazul în care se identifică semne și simptome - febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupții cutanate -, trebuie să se meargă la cel mai apropiat cabinet medical.


"În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea și alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară", spun specialiștii.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde