Ce nereguli apar la evaluarea medicamentelor compensate

162
1
Ce nereguli apar la evaluarea medicamentelor compensate - cenereguliaparlaevaluarea-1397146210.jpg

Articole de la același autor

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Guvernului reevaluarea listei extinse de medicamente compensate și gratuite pe baza criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale (HTA) acceptate la nivel european, pentru a exista siguranța că noile molecule corespund criteriilor de eficiență medicală și economică. 
"Pacienții au nevoie de medicamente care sunt cu adevărat inovative și esențiale pentru tratament. Or, felul în care s-a făcut evaluarea celor 167 de molecule propuse pentru noua listă de compensare ridică mari semne de întrebare", a declarat Dragoș Damian, președintele APMGR. 
Conform declarațiilor noii conduceri a Ministerului Sănătății, evaluarea celor peste 160 de dosare s-a făcut în trecut de către o singură persoană, în mai puțin de șase luni, în vreme ce în țările europene acest proces este unul multidisciplinar care implică munca unei întregi echipe.


Comentează știrea

c. neagoe
11 aprilie 2014
hotie ca'n codru

Am aratat pe fecebook ce se intampla cu lista medicamentelor gratuite si compensate . Aici se fura din greu banii sanatatii . Banicioiu , ne crede prosti si intradevar medicii in general sunt habarnvisti si ne cetateni . Nu-i intereseaza nici cel putin de ce nu au salarii decente . Sa se bazeze doar pe spaga ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6237 secunde