Concurs Ce salarii promite ministrul medicilor

139
Ce salarii promite ministrul medicilor - salarimedici-1366043835.jpg

Articole de la același autor

Uităm de statutul de funcționari publici al medicilor și le dăm salarii de 1.000 de euro. Acestea sunt câteva dintre prevederile noii grile de salarizare din Sănătate anunțate de ministrul Eugen Nicolăescu. Ca să facă rost de bani pentru astfel de salarii, ministerul propune o redistribuire a medicilor între spitale. Proiectul de lege este în discuție și, dacă este votat de Parlament, ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, informează Realitatea TV. 

Medicii vor avea de ales între trei modalități de plată, spune ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. "Poți să ai garanția că stai în spitalul public cu normă întreagă și muncești 7 ore pe care le prevede codul muncii. Dar dacă vrei să fii numai angajatul spitalului, poți să vii la unele secții private care vor fi în spitalul public", explică Nicolăescu. 

Un motiv pentru care statul schimbă grila de salarizare este și din cauza că mulți pacienți ajung să fie plimbați între spitalul public și cabinetele private, explică ministrul Sănătății.

A doua opțiune propusă de ministru este pentru medicii care vor să lucreze în spitalul public numai o jumătate de normă, și cealaltă jumătate în altă parte. 

Ministerul oferă și posibilitatea ca medicii să-și negocieze salariul cu managerul spitalului. "Eu vreau să fac zece operații la Iași, vreau să mai fac cinci operații la Târgul-Mureș și zece operații la București și negociez tariful. Problema mea este cum reglementăm să nu existe abuzuri, excese", explică Nicolăescu.

Ministrul Sănătății a spus că șefii de secție, directorii medicali și managerii spitalelor vor fi cei care vor evalua criteriile de competență ale fiecărui medic în parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de confidențial poate fi salariul
Pagina a fost generata in 0.5316 secunde