Ce se întâmplă cu organismul atunci când elimină prea mult potasiu

249
Ce se întâmplă cu organismul atunci când elimină prea mult potasiu - potasiu-1627478073.jpg

Articole de la același autor

Sunt cazuri în care organismul elimină prea mult potasiu, iar atunci când vă confruntaţi cu astfel de situaţii, înseamnă că suferiţi de hipokalemie. Problema este că, în lipsa acestui mineral esenţial se pot dezvolta o mulţime de boli, precum slăbiciunea musculară, care poate provoca paralizie. De asemenea, hipopotasemia severă vă poate pune viaţa în pericol. De aceea, este esenţial să monitorizaţi cu atenţie nivelul potasiului din organism, fiind unul dintre cele mai importante minerale pentru sănătate.

În principiu, a precizat dr. Irina Diaconu, persoanele care suferă de această afecţiune nu au în sânge o cantitate suficientă din acest mineral esenţial. De fapt. hipokaliemia este un tip de dezechilibru electrolitic care rezultă din niveluri foarte scăzute de potasiu în sânge. Cât de important este potasiul pentru organism? Acesta este un mineral esenţial care ajută la reglarea diferitelor organe şi procese din corpul uman. Deficitul de potasiu poate afecta funcţia rinichilor, a muşchilor, a inimii şi a sistemului nervos. Totuşi, uneori, hipokaliemia poate apărea ca simptom al unei alte afecţiuni sau ca efect secundar al medicamentelor care cresc fluxul de urină.

Opusul hipokaliemiei este hiperkaliemia, care apare atunci când nivelul de potasiu este prea ridicat. Potrivit unor studii, aproximativ una din 11 persoane ajung, de obicei, în camera de urgenţă a spitalelor din cauza simptomelor unor niveluri prea ridicate sau prea scăzute de potasiu. De precizat că simptomele hipopotasemiei pot varia de la uşoare la severe. Este posibil ca persoanele cu simptome uşoare să nu recunoască faptul că au această afecţiune. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7819 secunde