Ce semne îți arată că îmbătrânești

879
1
Ce semne îți arată că îmbătrânești - cesemne-1389108196.jpg

Articole de la același autor

Problemele de memorie și auz se află în fruntea listei semnelor caracteristice ale îmbătrânirii. Acest lucru reiese dintr-un studiu recent, realizat în Franța.

Prima întrebare adresată unui grup de o mie de persoane a fost de la ce vârstă un om poate fi considerat "senior", trei sferturi dintre participanții la sondaj stabilind acest prag la 60 de ani. Când li s-a cerut să facă o listă cu semnele vârstei, considerate cele mai pregnante, primele au fost tulburările de memorie și auz (46 la sută, respectiv, 42 la sută), urmate de problemele de vedere (34 la sută) și apariția ridurilor (26 la sută).

În ceea ce privește auzul, prezbiacuzia este o tulburare frecventă la persoanele peste 60 de ani și mai ales la cele de peste 70 de ani. Procesul constă în pierderea progresivă a auzului, simetric și bilateral (la ambele urechi), cu efecte ca dificultăți de auz într-un mediu zgomotos, izolare socială și chiar depresie. Pacienții nu se grăbesc să meargă la doctor și compensează pierderea auzului cu strategii precum cititul pe buze.

Există soluții eficiente în cazul prezbiacuziei, cum ar fi aparatul auditiv, dar protezele auditive sunt considerate de mulți ca fiind inestetice și stigmatizante. Cu alte cuvinte, "îmbătrânesc". 

Comentează știrea

Papu
8 ianuarie 2014
Bătrânețea

Atâta timp cât Universul a avut un început și va avea și un sfârșit, tot așa și viata omului are un început și un sfârșit. Diferența este de timp. Universul va dispărea poate în câteva zeci sau poate sute de miliarde de ani, iar viața unui om în zeci de ani.

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Sforăitul, între disconfort și boală
Pagina a fost generata in 1.3744 secunde